Skoči na glavno vsebino

Steklo

Steklo uporabljamo in razvijamo že tisočletja. Danes je na voljo mnogo različnih vrst stekla, kar nam daje neomejene možnosti za njegovo uporabo. Njegova uporaba je pravzaprav brezmejna.

Sodelovanje z različnimi proizvajalci stekla, nabava različnih vrst, dimenzij in debelin stekla nam omogoča, da lahko zadovoljimo te brezmejne potrebe prav vsakega kupca.

Steklo - mab-export.si

Float steklo

Svetlo / clear

Kot najosnovnejša vrsta stekla, ki obstaja, je float steklo izhodiščni material, ki se uporablja pri predelavi za izdelavo laminiranega, kaljenega in refleksnega stekla. Na voljo je v različnih velikostih in debelinah ter se uporablja v procesu rezanja stekla tako, da ga je mogoče razrezati na natančno velikost, ki je potrebna za uporabo. Imenuje se po plavajočem postopku izdelave.

Extra clear

Je steklo, ki ima izjemno jasno prozornost (vsebuje manj od <200 ppm Fe203 železnega oksida), kar ima za rezultat zmanjšanje zelene barve standardnega float stekla.

Barvno Float/Parsol

Je tonirano float steklo brez refleksa. Proizvaja se v sivi, modri, zeleni in bronzo barvi.

Stekla z nanosom

Refleksno (Stopsol) steklo

Steklo z refleksno plastjo za zaščito pred prehajanjem sončne energije v prostor. Proizvaja se v svetli, bronzo, sivi in zeleni barvi. Različica Supersilver je nova generacija stopsol stekla z bolj kristalnim sijajem.

Nizko emisivno(LOW-E) steklo

Steklo s tankim kovinskim premazom ki izboljšuje toplotno izolacijo. Premaz toploto odbija in s tem zmanjšuje izgubo toplote skozi steklo.

Lepljeno steklo

Lepljeno steklo uvrščamo med varnostna stekla. Izdelano je iz dveh ali več plasti stekla in zaščitne folije, ki zagotavlja varnost in zaščito.

Jedkano steklo (svetlo, ekstra svetlo, dekorativno)

Steklo je med proizvodnjo podvrženo posebni kemični obdelavi s pomočjo kemične raztopine. Takšna obdelava daje steklu »mlečni videz«. Zaradi svoje estetike se pogosto uporablja kot oblika dekoracije, ki ponuja zasebnost, hkrati pa prepušča svetlobo.

Ogledala (svetla, barvna)

Ogledalo je float steklo, ki ima na eni strani nanešen kovinski premaz z zaščitno plastjo za zrcalni učinek.

Ornamenti (pesek, katedral, činčila, silvit, delta, mastercarre, žično steklo)

Steklo z vzorcem natisnjenim na površino na eni strani stekla. Na razpolago je več stilskih vzorcev v različnih dimenzijah in debelinah, med katerimi sta tudi peskano in žično steklo.

Kopelit

Kopelit steklo se uporablja za zastekljevanje večjih površin in industrijskih objektov. Steklo je mogoče vgraditi enostransko ali dvostransko.

Antirefleksno steklo

Antirefleksno steklo se pogosto uporablja za steklo okvirja za slike. Je zelo fino in ima visoko prosojnost. Tako ohrani svetlobo, barvo in kontrast slike.

Povpraševanje

Izpolnite obrazec in nam kar najbolje opišite vaše želje in zahteve.

Potrebujete pomoč?

Aktualno

Biti na tekočem, pomeni biti profesionalen.

Aktualno - mab-export.si

Montaža strojev v marcu

Montaža strojev v januarju 2024

Montaža izo linije 2 m s polnjenjem plina v panel preši in avtomatske linije...

Montaža izo linije - 2m in robota Battellino v Bolgariji

Pridružite se naši zgodbi o uspehu, ki jo piše MAB EXPORT, eden vodilnih...

Schiavo FV 1000 - mab-export.si

V mesecu septembru bomo na sedežu našega podjetja V Novi Gorici organizirali...

Predstavljamo vam nekaj novosti v naši ponudbi